Untitled


Artemia kweken

Even een beetje uitleg over hoe ik mijn Artemia kweek. Wat hebben we nodig een luchtpompje, Artemia-eitjes, Fles van minimaal 1Liter ik gebruik 1.5Liter, zeezout. water, klein schepje of mespunt, ziftjes.

Dit is de onderkant van mijn flessen zoals je ziet eenvoudig een stukje rubber met daarin 2 gaatjes boren en darm erdoor 1 voor de lucht het ander dient om de uitgekomen eitjes op te vangen. ik gebruik 2 Flessen. Dus een T stuk,Luchtdarm en 4 kraantjes.

Ik heb 4 Flessen gebruikt 2 van 1.5Liter en 2 van 2Liter. bij die van 1.5 Liter zaag je allebei de onderkanten eraf en gooit ze weg die hebben we niet meer nodig. Bij die van 2 Liter doe je hetzelfde maar gooi nu de flessen weg en houd de onderkanten bij zoals op foto.

Maak een rekje zoals je zelf wil en zet de flessen erin. Steek alles in elkaar en we zijn al half weg.

Dit is dan het resultaat dat je hebt bekomen. Als we alles aangesloten hebben zetten we dit op een plaats waar het niet al te donker is en ook niet te koud, dat is om een beter resultaat te bekomen met het uitkomen van de eitjes.

Niet vergeten om een Luchtpompje te nemen dat sterk genoeg is als je met 2 flessen werkt uiteraard.

We nemen nu een lepeltje of een mes kan ook om straks de eitjes bij het water te voegen. Ook nemen we een maatbeker daarin doen we 1 Liter water van ongeveer 27 Graden dit is om de eitjes beter en sneller te doen uitkomen

Dit zijn de eitjes verkrijgbaar normaal in iedere Aquariumzaak. Vergeet enkel niet dat zelfs een mespuntje eitjes dat het er enorm veel zijn

Niet vergeten om een goede dosering zout toe te voegen en ook een niet te koude temperatuur aangezien de eitjes niet echt goedkoop zijn.

Zoals je ziet op de foto doe je 40 Gram zout bij 1 Liter water even roeren en een mespuntje Artemia erbij dat bij een temperatuur om en bij de 27 Graden gaan we goed beluchten voor ongeveer 24 tot 36 uur. Daarna kunnen we de uitgekomen eitjes rustig aflaten. Draai het kraantje van de lucht dicht laat even rusten een minuut of 5 pak een bakje zet het eronder en zet het andere kraantje open en neem de artemia die je nodig hebt. zeven en spoelen vergeet niet dat dit een zoutoplossing is. De hoeveelheid dat je aflaat kies je zelf naargelang hoeveel je wil voederen.

Zeefjes zoals deze hier zin verkrijgbaar in je Aquariumzaak.

Je kan verschillende zeefjes kopen bijvoorbeeld van groot naar klein om beter te kunnen zeven.

Er zijn grote en kleine formaten van zeefjes ik gebruik de grote maar eerlijk gezegt is het toch aan te raden om ook een kleintje aan te schaffen. Zo ik hoop dat dit een beetje voldoende is en wens ik jullie allemaal veel plezier.

Dit is natuurlijk ook een oplossing als je sneller resultaat wil Artemia Quick zijn gevriesdroogde eitjes. Pak een klein potje doe er wat water in ongeveer 27 Graden en doe een beetje van de eitjes erbij, wacht ongeveer 30 minuten en klaar je kunt voederen, het enige nadeel is dat ze niet leven voor de rest is het dus net hetzelfde maar wel iets makelijker.
Dirkiesfishsite

website Kimberly Ven

Facebook pagina

Youtube channel

Web hosting